FREN HORTUMLARI

FREN HORTUMLARI
Lima Fren
Lima Fren
Özellikler

Bir fren sistemini meydana getiren çok sayıda parça arasında fren hortumlarının ne kadar önemli olduğunu unutmak kolaydır.

Basit bir deyişle, Fren Hortumu tüm araçlarda güvenlik açısından çok kritik bir parçadır. Frenler her kullanıldığında aşırı gerilim altında çalışan fren hortumları düzenli olarak kontrol edilmelidir çünkü herhangi bir hata fren hidroliği kaybına neden olabilir. Bu basınçta bir düşüş anlamına gelir ve çok ciddi fren arızalarına neden olabilir.

Fren hortumları, fren ana merkezinden basınçlı olarak fren boruları vasıtasıyla gönderilen basınçlı fren hidrolik yağını, tekerlek fren sistemine iletirler. Hidrolik bağlantıyı, hareketli olan tekerleklere ilettiğinden dolayı esnek olarak çalışabilmeli ve dış ortamla direkt temasta olduğundan dayanıklı olmaları gerekmektedir. Fren hortumları, fren borularına ve tekerlekteki fren silindirine bağlantı rakorları ile bağlanırlar. Fren hortumlarının dayanımını arttırmak için kauçuk ve çelik örgü bir arada kullanılmaktadır.

Bir Fren Hortumunun doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmenin tek yöntemi görsel bir inceleme gerçekleştirmektir. Eğer görünür çatlak veya kaçaklar varsa bu tüm fren ağının hasarlı olduğunun bir göstergesi olabilir, çünkü tüm fren parçaları birbirlerine benzer oranlarda aşınır. Lima Hortum Sanayi, herhangi bir noktada güvenlikten ödün vermemek için Fren Hortumlarının her beş yılda veya 50.000 km’de bir değiştirilmesini önerir.

Hortumlarımızın yüksek basınç altında yolda performanslarını korumalarını sağlamak için tek yol onları aşırı koşullarda test etmektir. İşte bu her zaman, tekrar tekrar yaptığımız iştir. Test prosedürlerimiz aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • 200 bar'a kadar basınç testi
  • %100 kaçak incelemesi
  • 1100 bar'a kadar tahrip edici testler
  • Fren hidroliği uygunluk testi – üç gün boyunca 120oC'ye ısıtılmış bir fırında gerçekleşir
  • Yüksek basınçlı değerlendirme testi
  • Hacimsel genleşme testi
  • Sürekli 20 bar basınç ve 800 devir/dakika sağlamak için karıştırma kontrolü
  • Çekme testi
Lima Fren
Teknik Döküman
Diğer Resimler
Lima Fren
Lima Fren
Lima Fren
Lima Fren
Lima Fren
Lima Fren
Lima Fren
Lima Fren

,